HET ONTSTAAN

In 2009 merkten Holtense supporters van FC Twente, waaronder Erik Jansen, Martin Kemper, Nico Leeftink, Jeffrey Muller, Henk Oudenampsen, Peter Rietman en Erik Jan Stukker, op dat steeds meer inwoners van Holten de weg naar de Grolsch Veste wisten te vinden. Gezamenlijk koesterden zij het idee om een Holtense Twente Supportersvereniging op te richten, met als doel de Holtense Twente supporters te verenigen.

Totaal: 0 leden

Na meerdere overleggen werd op 15 januari 2010 de allereerste bijeenkomst voor aspirant-leden gehouden in café Toontje. Direct viel de opkomst op: zo’n 70 Holtense supporters gaven aan lid te willen worden van de FC Twente Supportersvereniging. Dit enthousiasme gaf de initiatiefnemers de motivatie om door te zetten, en slechts vijf maanden later werd de Supportersvereniging FC Twente Holten officieel opgericht.

Op 29 april 2010 zette het bestuur de officiële handtekening bij de notaris voor de oprichting van de supportersvereniging. Van het ontwerpen van het logo tot de inschrijving bij de KvK, alles werd in goede banen geleid. Hiermee werd de poort naar Salland geopend. Het eerste bestuur bestond uit Peter Rietman, Mark Wonnink, René Nijland en Jeffrey Muller. FC Twente is wat onze leden verenigt.

Bij elke thuiswedstrijd bezoeken we de wedstrijden van FC Twente met minstens 100 Holtense en sinds een tijdje ook Nieuw-Heetense supporters. Ook uitwedstrijden van FC Twente worden door Holtense supporters bijgewoond. Bij uitwedstrijden reizen we samen met de supportersverenigingen van Markelo en Eibergen.

Op 25 augustus 2012 kreeg de supportersvereniging de officiële erkenning van FC Twente. Oud-voorzitter van FC Twente, Joop Munsterman, kwam persoonlijk naar café Toontje om zijn handtekening te zetten, in aanwezigheid van vele supporters. Tijdens deze avond werd ook het 200e lid van de supportersvereniging gehuldigd. In het begin van 2014 kreeg de supportersvereniging een plek op de Wall of Fame tegenover de hoofdingang van de Grolsch Veste.

Het huidige bestuur bestaat uit voorzitter Peter Rietman, Penningmeester Mark Wonnink, Secretaris René Nijland en algemene bestuursleden Sanne Oude Kamphuis, Bart Markvoort, Roy Brinkman en Jaap Huisman.